Ayahuasca: medicijn van de ziel

 

 

"Het veilig verkennen van het eigen potentieel, helen van trauma en het (her)vinden van de eigen essentie..."


 Een Ayahuasca ceremonie kun je zien als een sjamanistische inwijding in andere bewustzijnsstaten. Met de Gewijde Reis methodiek leer je om diep in je eigen lichaam helend werk te doen op fysieke en emotionele lagen. In tegenstelling tot zogenaamd trippen uit je lichaam.

OP-REIS-MET-AYAHUASCA_1

 

 

 

 

Binnenkort

Cover web Wedergeboorte vd ziel web

De Wedergeboorte van de Ziel

olv Lars Faber

 

Meedoen aan een Ayahuasca ceremonie?
Bekijk de agenda

Ayahuasca ceremonies en healing weekends bij De Gewijde Reis

 

In onze praktijk werken wij al meer dan 12 jaar met succes met diverse samenstellingen van de heilzame drank Ayahuasca. 

 


Wat kun je verwachten? 

Ayahuasca is een van de oudst bekende healingmethoden, de eerste bronvermeldingen van het gebruik van de transformerende drank voeren ons ruim 5000 jaar terug in de tijd. De effecten van de drank kunnen zeer intens zijn, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Gebruikers ervaren vaak een energetische reiniging en het doorwerken en oplossen van traumatische ervaringen. Ook leert men vaak de eigen plaats in de wereld kennen. Voor zover bekend zijn er waar dan ook ter wereld in de lange geschiedenis van Ayahuasca geen ongevallen geweest. Het werken met Ayahuasca is daarmee zeer veilig, mits onder de juiste omstandigheden toegepast (Faber, 2006). 

 

 

Set en setting
De juiste mindset (verwachting, intentie, motivatie, geestesgesteldheid) en setting (omstandigheid waarin Ayahuasca wordt gedronken, begeleiding, ritueel, muziek e.d.) zijn grotendeels bepalend voor de uitkomst van jouw ervaring. De Gewijde Reis biedt jou een veilige setting om jouw reis naar binnen aan te gaan. Over set en setting kun je uitgebreid lezen in het gratis te downloaden boek De Gewijde Reis, die we je vragen te lezen ter voorbereiding op een weekend en/of ceremonie bij ons. 

 

 

Onderzoek effecten Ayahuasca 

Uit (ongepubliceerd) onderzoek (2008) in onze praktijk weten we inmiddels dat 75% van de mensen die Ayahuasca drinken in de setting van de Gewijde Reis dit als transformerend ervaren. Het merendeel rapporteert bovendien blijvende positieve effecten. De rol van de voorbereiding werd door de deelnemers aan dit onderzoek als zeer belangrijk ervaren evenals de rol van de begeleiding van de Gewijde Reis (score 8.9) en muziek (score 9). 

 

 

Voor wie?

Een Ayahuascaceremonie blijkt vooral effectief voor mensen die al de nodige persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Mensen die bereid zijn om zowel hun eigen licht- als schaduwkanten onder ogen te komen. Ervaring met onder andere lichaamswerk, meditatie, mindfulness, focusing en andere technieken waarbij de aandacht langdurig op de innerlijke processen wordt gericht is bijna een voorwaarde om echt wat aan de Ayahuasca-ervaring te hebben. In de aanpak van onze praktijk en methode ligt daarbij de nadruk op het kunnen focussen op lichamelijke sensaties, gecombineerd met sjamanistische technieken. Verder is het wenselijk dat je je eigen proces ‘draagt’, en vriendelijk en respectvol naar je eigen gevoelsbeleving en die van anderen bent. 

 

Een open geest, het vermogen om langdurig met je aandacht bij je innerlijke wereld te zijn, een liefdevolle houding naar jezelf en anderen en de behoefte aan een diepgaande ervaring met de potentie tot transformatie zijn een paar kenmerken van de mensen die onze sessies bijwonen.

 


Begeleiding tijdens jouw Gewijde Reis

We werken met een team van ervaren begeleiders die hun sporen in diverse settings hebben verdiend en liefdevolle ondersteuning kunnen bieden.

team-gewijde-reis_1

 

Nazorg

Onze zorg voor jou houdt niet op na een weekend of retraite. We blijven beschikbaar voor je als je met vragen zit inzake dat wat er los is gekomen na een weekend of retraite bij ons. En als je nog dieper wilt verkennen of met stukken in aanraking komt waar je geen raad mee weet, kan je bij ons individuele coachingssessies doen. Hiervoor hebben we een coach uit ons team beschikbaar die je hierin kan begeleiden, Joannie van Rijswijk. 

Meer over Ayahuasca

Onderzoek naar effecten van Ayahuasca op geestelijk en lichamelijk welbevinden


Als je meer wilt weten over de effecten van Ayahuasca en de setting van De Gewijde Reis, dan kun je hieronder het rapport downloaden van het wetenschappelijk onderzoek dat in 2008 is gedaan.

Lees het onderzoek

 

 

---------------

 

Bereid je voor op de ceremonie met het gratis e-book De Gewijde Reis

de-gewijde-reis-E-BOOK-rechtHet boek De Gewijde Reis gaat over het terugvinden van je eigen essentie, maar ook over hoe je op een geïnspireerde en vruchtbare manier omgaat met entheogene middelen. Je kunt het boek De Gewijde Reis gratis downloaden als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief. 

 

Download gratis jouw e-book

 

 

---------------

 

 

Ken Wilber over Ayahuasca


 

 

 

 

"Voor mij was het een start van iets veel groters. Ik heb dankzij deze ervaring beseft dat ik moet beginnen met leven dus voor mij was het echt life changing. Ik ben me nu veel bewuster van mijn gedachtes en gedrag."

 
- Nilofar

 

"Ik heb afscheid kunnen nemen van mijn overleden vader en moeder, het schild dat ik in 44 jaar heb opgebouwd en dat me inmiddels veel pijn begon te doen in het dagelijkse leven heb ik kunnen openmaken. Hierdoor is veel hartzeer, pijn om het verlies van geliefden, veel minder geworden. Ik ben na mijn Ayahuasca reis niet ineens een ander mens geworden maar ik ervaar nu wel veel meer ruimte in mijzelf. De loden last in mijn buik is verdwenen. Ik weet dat ik waardevol ben, dat IK belangrijk ben en goed voor mezelf moet zorgen. Ik heb echt heel veel pijn, verdriet, woede, frustratie verloren tijdens mijn reis. "

 
- Marcel

 

"Tijdens mijn Reis kwam op een gegeven moment het gevoel van angst naar boven. Angsten waar ik al langere tijd mee rondloop en reeds bij mij bekend is. Ik heb mijn angst kunnen accepteren (met dank aan de begeleiding) en een plaats kunnen geven door mijn aandacht bij deze angst te brengen en omarmen.""

 
- Kaj

Over Ayahuasca 

Ayahuasca wordt van oudsher in de sjamanistische traditie gebruikt voor healing en devinatie. Sjamanen stellen dat Ayahuasca de potentie heeft om je essentie te helpen (her)vinden, en dat dit proces transformerend is voor lichaam en geest. De afgelopen jaren hebben wij duizenden mensen mogen begeleiden in deze bijzondere zoektocht naar essentie, die volgens velen veel verder gaat dan de ons westerlingen bekende therapievormen.

 

Voor onze healingweekenden en retraites gebruiken we de combinatie van Syrian Rue (Peganum Harmala) en Mimosa Hostilis. Deze Ayahuasca variant wordt ook wel Jurema of Anahuasca genoemd. Door de loop der jaren heen hebben we ervaren, onderzocht en in het werken met duizenden deelnemers beproefd dat deze samenstelling binnen de setting van De Gewijde Reis de beste resultaten voor ons werk en de deelnemers heeft.  

 

 

Contra-indicaties voor het gebruik van Ayahuasca

Het gebruik van Ayahuasca laat zich niet combineren met divers medicijngebruik. Medicijnen als antidepressiva, bètablokkers en bloeddrukverlagers leveren een contra-indicatie, omdat Ayahuasca een MAO-remmer bevat, dat niet samengaat met genoemde medicijnen. Bij twijfel vragen wij je altijd contact te nemen met de behandelende arts.

  

Psychiatrische indicaties als borderline, schizofrenie en (aanleg voor) psychose zijn ook contra-indicaties. Wie onder behandeling (niet op eigen initiatief) van een psycholoog of psychiater is, dient eerst met de behandelaar te overleggen en een schriftelijk advies te overleggen, mocht men aan een Ayahuasca ceremonie deel willen nemen.

 

Medische indicaties als hartklachten, hoge bloeddruk en nieraandoeningen vormen een contra-indicatie voor het gebruik van Ayahuasca.

 

Zwangerschap en het geven van borstvoeding is eveneens een contra-indicatie voor het gebruik van Ayahuasca.

Doe de test 'gevoeligheid voor entheogene middelen'

 

nieuwsbrief-aanmelden-knop 

 

 

 

 

 

  


De helende kracht van De Gewijde Reis

Ervaar tijdens deze korte documentaire een van onze Ayahuasca ceremonies.