Ayahuasca

in Peru

 

Na een grondige voorbereiding voor het eerst Ayahuasca gedronken tijdens de zesdaagse van De Gewijde Reis in 2011. Bijzonder gereisd met Moeder Ayahuasca. Na een maand wederom verrast door een krachtig helder visioen, maar nu op klaarlichte dag. Googelen…. wat is dat Ayahuasca toch? ‘Per ongeluk’ op een site gekomen waar vrijwilligers werk in het Amazonegebied van Peru geruild werd tegen Ayahuasca ceremonies door Shipibo sjamanen. M’n hart ging jubelen en m’n besluit was gelijk genomen. Ik moest nog helaas een jaartje wachten want er was nog geen plaats voor mij. Maar zoals alles gaat, was dit achteraf uitstekend!

Ik ben die januari voor 6 maanden vertrokken naar Peru, heb daar diep in de jungle gewerkt en in ruil daarvoor heb ik Ayahuasca ceremonies ontvangen van de Shipibo sjamanen .... 2 weken werken, 2 weken ceremonies en dat maandenlang……een super combinatie! De prachtige inzichten en lessen die getoond werden, verwerken in je eentje in de natuur, terwijl je in de sidderende jungle van het Amazonegebied, ver van de bewoonde wereld, onder primitieve omstandigheden aan het werk bent. Mooier kan bijna niet voor mij! Die maanden zijn life-changing voor mij geweest.

 

Toen ik daar klaar was besloot in naar het gebied te vliegen waar de Shipibo sjamanen oorspronkelijk vandaan komen. Ik wist dat daar ergens twee sjamanen woonden waar ik die eerste maand in Peru ceremonies van ontvangen had. Ik had echter geen flauw idee waar in de jungle zij woonden en hoe ik daar moest komen, er zijn geen wegen naar toe, het is alleen te bereiken per boot. Tot mijn grote verbazing werd ik echter opgewacht door 3 sjamanen, waarvan 1 in een visioen de boodschap ontvangen had om naar het vliegveld af te reizen en mij op te halen. Moeder Ayahuasca had hen doorgegeven dat het nu tijd werd om de poorten van hun Santuario te openen voor groepjes westerlingen om de wijsheid, de energie en helende krachten van de Plant-Spirits daar, bij hen, te ontvangen en dat ik hen daarbij zou kunnen helpen. Héél bijzonder!

Ik ben met hen meegegaan naar hun heilige plek, een dag varen over de grote Ucayali rivier, diep de jungle in en heb daar intense Ayahuasca ceremonies van vier liefdevolle Shipibo Maestro’s ontvangen. Waanzinnig mooi, authentiek, krachtig, intens….. héél bijzonder! Er werd mij ook een traditionele Sama (Planta Dieta) aangeboden, die ik in afzondering in de jungle heb gedaan. Wat een blijdschap en diepe verbinding heb ik daar ervaren!

Toen ik na weken weer naar de bewoonde wereld in ging vertelde zij mij dat ik die komende oktober met een eerste groepje hun Santuario zou bezoeken. Ik wapperde dat een beetje lachend weg, ik had totaal geen plannen in die richting. Maar precies zoals de sjamanen verteld hadden was ik een paar maanden later weer terug, nu met de eerste 7 deelnemers. Het werd een enorm succes! Wij werden met zoveel liefde, blijdschap en dankbaarheid ontvangen….het was een groots feest, waarin de roep van Moeder Ayahuasca gevierd, gehoord en vervuld werd. Prachtige intense verbindingen, diepe inzichten en transformaties op celniveau zijn ontvangen.

Deze sjamanen zijn authentiek, wijs, zorgzaam, met een grote kennis en liefde voor de natuur, altijd voor ons klaarstaand, diep gewijd aan genezing. They see, understand, clean energies, work in the most loving way with and for you so you can heal and connect to your beautiful true Self again. A healing which will vibrate and settle in all your cells, through your whole body, emotions, mind and Soul, which will change your perspective and transform you and your pain, on a most loving and respectful way.

 

Inmiddels organiseer ik al 5 jaar een 14-daagse voor- en najaar reis naar deze liefdevolle Shipibo Onaya’s. Een zeer complete retraite, waarin wij 7 x Ayahuasca drinken, waar zij tijdens iedere ceremonie jou persoonlijke Icaro’s zullen zingen, liederen die de genezende vibraties van de Meester planten dragen, je ontvangt dagelijkse bloembaden, plantenremedies en nog veel meer, alles volgens hun eeuwenoude tradities om jou maar meer te verbinden met je ware natuur en los te mogen laten wat jou niet meer dient. Wij gaan naar hun heilige plek, daar bij de roots, waar deze Meester Plant in haar natuurlijke omgeving groeit. Een geheel verzorgde retraite, met sharing cirkels na iedere ceremonie en ondersteunende individuele aandacht door ervaren Nederlandse begeleiding. Een plek waar je je volledig veilig kan voelen. Er zijn 14 jungle hutjes beschikbaar, ieder krijgt zijn eigen hutje.

 

Mocht je belangstelling hebben voor nu of eventueel later mail mij, dan stuur ik je informatie toe: info  renee@callofthesoul.nl

 

Disclaimer: deze reizen worden door Renée Grooters persoonlijk georganiseerd, niet door De Gewijde Reis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

16143025_1391698717563756_8516139345556591546_n

 

 

 

 

met

Renee Grooters 

 

 

 

 

 

  


Deelneemster Ayahuasca Reis Peru


Luister naar de ervaring van één van de deelnemers.

Ervaringen van

Reizigers

in Peru

Wim: 'De plek in de jungle en alle andere omstandigheden maken het gemakkelijker om de reis in jezelf voor te bereiden en te maken. De ceremonie ruimte is een bijzonder plek en zeker 's nachts als je uitzicht hebt op een indrukwekkende sterrenhemel. Grote waardering om te mogen ervaren dat met beperkte middelen zoveel liefde en aandacht aan ons welzijn werd besteed werd. Ook in de eenvoudige keuken werd alles zeer vers en prima bereid, ook hier was de zorg en aandacht in het eten te proeven. De bloemen en planten baden hebben zeker bijgedragen in de energievorming voor mijn verblijf in het Santuario. De heilige liedere, Icaros, zijn warm en opgenomen in mijn DNA. De Maestros, onvoorwaardelijke nederigheid. Renée een heerlijk warm mens en is prima in staat zich zelf te geven voor een ander. De jungle geluiden geven het verblijf een extra dimensie. De sfeer van de setting van de ceremonies was heel bijzonder en heeft voor mij bijgedragen om accepteren en overgave te ervaren. Ik heb hele bijzondere reizen gemaakt waarin mijn vragen geheel beantwoord zijn. Na Peru: als je iets bijzonders ervaren hebt is het leven nooit meer zoals het is geweest. Elke dag is er een moment waarbij de ervaring die ik heb opgedaan een rol spelen.'

Nicolas:
'Vanaf het moment dat je voet aan land zet, voel je de gerustellende liefdevolle omkadering van de Shipibo. De plek zelf ademt rust uit, waar verbinding met jezelf te midden van de natuur mogelijk is. De ceremonieruimte heeft iets magisch, zeker 's nachts. We werden gepamperd. De maaltijden waren riant gezien de omstandigheden. De sharings, een belangerijk deel van het proces. 
De massages en chuppa's het werkt magisch, maar nee, valt niet te verklaren. Icaros, soms welkom en bevrijdend, harmonieuze metgezel in de strijd tegen het duister, soms ocerweldigend en onuitstaanbaar, door merg en been, smeken on rust.
Renée, als een engel in nood, een schouder om op uit te huilen, een klaagmuur. Zij cijferde zich weg ten behoeve van de groep en was er bijgevolg steeds om iedereen van de nodige steun, moreel en andere, te voorzien. Energiek en liefdevol!
Setting van de ceremonies, inheems, magisch, authenthiek.
De ayahuasca ceremonies waren voor mij geen bewustzijnsverruimende, visionaire, transcendente ervaring. Maar wel een totaal transformerende en het ozo waard! Vervuld van blijdschap om hetgeen ik heb mogen meemaken. Ik heb contact gemaakt met een andere wereld, zowel in materiële zin als in inmateriële zin. Er is iets ongrijpbaars aan het hele gebeuren, dat zich aan mij wil ontvouwen en iedere dag neem ik die ervaring dankbaar met mij mee.'

 

 

  

 

 

 

 

 

  


Deelneemster Ayahuasca Reis Peru


Luister naar de ervaring van één van de deelnemers.

Ervaringen

van

Reizigers in

Peru

Margareth: 'De bootocht naar de sjamanen was een mooie overgang van de stadse wereld naar de amazone en weer terug. De plek zelf, fantastisch, krijg spontaan natte ogen, ik heb het ervaren als een 5 sterren camping in de jungle. In de verzorging en uitvoering van alles wat daar speelde zat zo'n enorme liefde en betrokkenheid, héél fijn. De kip of eend met een poot vast aan de tafel geeft ook al de coorspelling op een goede maaltijd. En de vis was heerlijk. De bloemenbaden waren heerlijk, koesterend en een uitdaging, m'n verdinkingsangst is goed getriggerd, toen ik na een paar dagen meer m'n rust vond. De vomotivos, goed en zeer krachtig. Fijn om in de prive consulten de persoonlijke aandacht te krijgen, de sharings waren heerlijk om in te delen en een prettige invulling van de dag. Bijzonder dat we ook allemaal een massage kregen. De icaros, uniek, zo apart, prachtig en indringend, zeer versterkend! Wat een liefde en toewijding van deze Maestros. En wat fijn dat Maestro diogenes zo betrokken en steeds aanwezig was. Renée, súper! Ze kan alles accepteren zoals het komt en bracht dit ook op ons over. Fijn en onmisbaar dat zij als begeleidster bij de ceremonies aanwezig was, ze was er helemaal voor ons, altijd! Ik heb mij zeer veilig gevoeld en steeds meer verbonden met de insecten. Mijn Ayahuasca ceremonies waren krachtig en werden er steeds de actuele onderwerpen in mijn leven aangesproken, wat mij steeds dichter bij mijn essentie bracht, waardoor ik steeds meer kon loslaten en ten volle het leven te kunnen leven. Ik kreeg steeds inzichten die mij helpen om dat gene te doen in mijn leven waar ik werkelijk naar verlang. Maar te gelijkertijd de boodschap...eerst IK ( dus goed voor mijzelf zorgen). Ik ervaar de verbinding met mijzelf, heb mijn verborgen pijnen los mogen laten, mijn werkelijke verlangens mogen ervaren en daarbij de inzichten om mijzelf te kunnen manifisteren gekregen. Ik ben verder gegroeid in vertrouwen dat alles loopt zoals het lopen mag, meer uit de controle, vertrouwen op de synchronie van het leven, rustiger geworden, zelfverzekerder, nog meer kunnen genieten, gegeoeid in communicatie en respect voor de ander. 
Er was een goede, mooie balans tussen rust en ceremonies in het programma waardoor er tijd voor mijzelf en ook samenzijn met anderen was.'

 

21685993_1640946725972286_7119311341447193702_n